Camelbak Vértesi Terepmaraton

Vértesi Terepmaraton


A verseny  időpontja: 2012. március 25., vasárnap

Rajt: 09:00 órakor, tömegrajttal

A rajt és a cél helyszíne: Szár, Sportcsarnok

A verseny  útvonala:

Maraton: Szár – Körtvélyes-tető – Macska-bükk – Vizes-bikk – Mária-szakadék– Csákányospusztai th. – Mária-szakadék – Makk-erdő – Vitányvár – Várgesztes –Németh-völgy -Vérteskozma - Hirczy-emlékmű – Kapberek-puszta – Majosház vh. – Hallgató-völgy – Szár

Félmaraton:  Szár – Körtvélyes-tető – Macska-bükk – Kapberek-puszta – Majosház vh. – Hallgató-völgy – Szár

Minimaraton: Szár – Körtvélyes-tető – Nagy-Szállás-hegy – Farkastorok – Hallgató-völgy – Szár

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a rendezvényt töröljék. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk vagy a versenyző kérésére más versenyünk nevezési díjaként írjuk jóvá.

Az útvonal végig a Vértes Naturpark területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel segítjük.

 

Távok:

Maraton: 49.1km

Félmaraton: 20.6km

Minimaraton: 15.5 km

Szintemelkedés:

Maraton: 1279m

Félmaraton: 428m

Minimaraton: 367m

Szintidő:

Maraton:  8 óra

Félmaraton:  3,5 óra

Minimaraton:  2,5 óra

Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.

 

Ajánlott felszerelés

Vértes turista térképe, mobiltelefon, pénz, kulacs vagy saját pohár, mivel a frissítő pontokon nem lesz pohár.

 

Nevezés

Nevezni kizárólag a terepfutas.hu oldalon, az On-line nevezés menüpont alatt elérhető felületen lehet, 2012. február 14-től március 11-ig. A rajt helyszínén nevezésre nincs mód!

 

Nevezési díj:

Maraton:  4.000 Ft

Félmaraton:  2.500 Ft

Minimaraton:  2.000Ft

 

A nevezési díj magába foglalja a frissítést, az egyéni frissítők kiszállítását, a helyezetteknek a díjazást, teljesítőnek az oklevelet.

A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Budapest Bank 10100792- 02591300- 01003008 (Csányi László).

2012-ben a versenyeinken befolyt minden egyes nevezési díjból 100 Ft-ot a Börzsöny Alapítvány számlájára utalunk. A Börzsöny Alapítvány madármegfigyelő táborokat, erdő takarítást, gyermek táborokat szervez a Börzsöny területén.

A versenyre történő jelentkezés kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A jelentkezés akkor válik érvényes nevezéssé, ha az előnevezési időszak lejártát követő két munkanapon ( március 13 éjfélig) belül a nevezési díj a megadott számlára beérkezik. Ezt követően sem jelentkezést, sem befizetést nem áll módunkban elfogadni.

A rendezvény előtti 14. napig (2012. márc. 11.) lehet a részvételt irásban lemondani. A már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1.000 Ft kezelési költséget.

Rajtszám felvétel, csomagok és egyéni frissítők leadása 6:30 - 8:45 között a rajt helyszínén.

A befizetett nevezési díjról kérésre a célban ÁFÁ-s számlát adunk.

 

Díjazás

A versenyszámok első három női és férfi teljesítője külön díjazásban részesül.

Minden teljesítő letölthető formátumú  oklevelet kap.

A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.

 

Időmérés

Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége. A versenyen természetesen saját dugókával is el lehet indulni.

 

Gépkocsis kíséret

A verseny során bőségesen biztosítunk frissítőt, ezért az autós kíséret nem szükséges. A természet megóvása érdekében kérjük a résztvevőket, hogy ne szervezzenek autós kíséretet.

A versenyzők kisérése és segítése

A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, rollerrel, stb.) kisérni.

A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.

Hivatásos segítő (csapat vagy személyi edző, orvos vagy masszőr) igénybevétele a verseny ideje alatt tilos!

Útvonal ellenőrzés

Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos.A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyen/helyeken is ellenőrizzék a résztvevők áthaladását.

Rajtszám viselése

A verseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, vagy nem látható módon viseli, az befejezte a versenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.

Frissítés

Maraton: 6.5, 12.6, 18.6, 24.3, 31.1, 38.6 és 43.8 km-nél.

Félmaraton:  6.5, 10.1 és 15.3 km-nél.

Minimaraton:  6.5 km és 10.1 km-nél.

A frissítő állomásokon vizet, kólát, izo italt, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt,olivabogyót, pékárut, sajtot, sós és édes kekszet, csokit és sót vehetnek magukhoz a résztvevők. Mivel egyes frissítőpontok nehezen megközelíthető helyen vannak, a rendezők a felvehető frissítő (különösen a folyadék) mennyiségét indokolt esetben korlátozhatják. A frissítő állomásokon ( kivéve Körtvélyes-tető)  műanyag poharakat nem lesznek. Ezért ajánljuk, hogy hozz magaddal a saját poharadat, kulacsodat stb.

Egyéni frissítőket Várgesztesre szállítunk ki. A ponton hagyott csomagokat a pont zárása után szállítjuk be a célba!!!

 

Környezetvédelem

A környezet védelmében,  műanyag poharat kizárólag a Körtvélyes-tetői frissítő ponton  használunk. A frissítő pontokon csomagolt ételt, italt a résztvevők nem kapnak. A verseny során keletkezett szemetet szelektív hulladékgyűjtőbe helyezük.

 

Tisztálkodási lehetőség, masszázs

 A Camelbak Vértesi Terepmaraton céljában a résztvevők számára zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, valamint ingyenes masszázst, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.

Egészségügyi ellátás, elsősegély

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venni, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

Felelősség

A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Vértesi Terepmaraton, Vértesi Félmaraton, Vértesi Minimaraton nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A verseny  etikája

Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!

Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted!

Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt-túrát és a versenyzőket!

Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról!

Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!

 

Diszkvalifikáció

Kizárható a versenyből az a résztvevő aki:

Óvás

Óvást  a célba érés után 1 órán belül, írásban lehet benyújtani a rendezőknél . Az óvás díja 5000 Ft.

Szerzői jogok

A rendezvényen a résztvevőkről fényképek, videófelvételek készülhetnek. A fényképek, videófelvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.