Terep Százas &Terep Ötvenes

                  

 

                                   2012. május 12. szombat

Rajt:

Terep Százas és Terep Ötvenes 8:00, tömegrajttal

 

 

 

Terep Százas

Terep Ötvenes

 

Rajt 

Klebelsberg Kuno Ált. Isk.
Bp. II.ker. Szabadság u. 23.

Klebelsberg Kuno Ált. Isk.
Bp. II.ker. Szabadság u. 23.

 

Cél 

Klebelsberg Kuno Ált. Isk.
Bp. II.ker. Szabadság u. 23.

Pilisszentlászló,
Kisrigó étterem

 

  

 

 

 

A verseny útvonala:

 

Terep Százas: Pesthidegkút – Nagykovácsi – Piliscsaba – Piliscsév – Klastrompuszta – Pilis-nyereg – Dobogókő – Dömös – Prédikálószék – Pilisszentlászló – Visegrád – Pilisszentlászló – Lajosforrás – Csobánka – Pilisborosjenő – Pesthidegkút

Terep Ötvenes: Pesthidegkút – Nagykovácsi – Piliscsaba – Piliscsév – Klastrompuszta – Pilis-nyereg – Dobogókő – Dömös – Prédikálószék – Pilisszentlászló

 

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a versenyt töröljék. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk vagy a versenyző kérésére más futóversenyünk nevezési díjaként írjuk jóvá.

Az útvonal csaknem teljes egészében a Duna–Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat (10-es út) érint, itt az úton való áthaladást a rendezők segítik! Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzéssekkel könnyítjük.

 

 

 

 

Terep Százas

Terep Ötvenes

 

Táv

100.2 km

51.83 km

 

Szintemelkedés

3261 m

1754 m

 

Szintidő

17 óra

8 óra

 

 

 

Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.

 

UTMB 2013 minősítő verseny

A Terep Százas és a Terep Ötvenes a 2013-es Ultra Trail Du Mont Blanc (UTMB) minősítő versenye. A Terep Százas teljesítői 3, míg a Terep Ötvenes teljesítői 1 pontot szerezhetnek.

Az UTMB minősítési és nevezési szabályairól a verseny honlapján találhatók részletes információk.

 

Ajánlott felszerelés

Budai-hegység és a Pilis – Visegrádi- hegység turista térképe, mobiltelefon, pénz, lámpa tartalék elemekkel.

 

Nevezés

Nevezni kizárólag a terepfutas.hu oldalon, az On-line nevezés menüpont alatt elérhető felületen, 2012. február 1-től április 28-ig lehet. A rajt helyszínén nevezésre nincs mód!

 Nevezési díj

 Terep Százas

  Terep Ötvenes

 

 

 Február 1-29-ig

 7.000 Ft

 5.000 Ft

 

 Március 1-31-ig

 9.000 Ft

 7.000 Ft

 

 Április 1-28-ig

15.000 Ft

15.000 Ft

 

 A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Budapest Bank 10100792- 02591300- 01003008 (Csányi László).

A versenyre történő jelentkezés kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A jelentkezés akkor válik érvényes nevezéssé, ha a nevezési időszak lejártát követő két munkanapon belül az adott időszakban érvényes nevezési díj a megadott számlára beérkezik. Ezt követően sem jelentkezést, sem befizetést nem áll módunkban elfogadni.

A rendezvény előtti 14. napig (2012. április 28.) lehet a részvételt irásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1.000 Ft kezelési költséget.

A befizetett nevezési díjról kérésre  ÁFÁ-s számlát adunk.

A versenyen bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek.

18 évnél fiatalabb résztvevő a Terep Százason  nem indulhat.

2012-ben a versenyeinken befolyt minden egyes nevezési díjból 100 Ft-ot a Börzsöny Alapítvány számlájára utalunk. A Börzsöny Alapítvány madármegfigyelő táborokat, erdő takarítást, gyermek táborokat szervez a Börzsöny területén.

 

Rajtszám felvétel, csomagok és egyéni frissítők leadása

 6:30 - 7:45 között a rajt helyszínén.

 

 

Díjazás

Az első három női és férfi teljesítő külön díjazásban részesül.

Minden teljesítő technikai "Finisher" pólót vagy felvarrható hímzett cimkét kap. Választani nevezéskor lehet.

Minden teljesítő letölthető formátumú  oklevelet kap.

A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.

 

Időmérés

Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége. A versenyen természetesen saját dugókával is el lehet indulni.

 

Gépkocsis kíséret

A verseny során bőségesen biztosítunk frissítőt, ezért az autós kíséret nem szükséges. A természet megóvása érdekében kérjük a résztvevőket, hogy ne szervezzenek autós kíséretet!

 

Futók kisérése és segítése

A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, rollerrel, stb.) kisérni.

A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.

Hivatásos segítő (csapat vagy személyi edző, orvos vagy masszőr) igénybevétele a verseny ideje alatt tilos!

 

Szállítás.

A Terep Ötvenes teljesítőit és a Terep Százas feladóit Pilisszentlászlóról busszal a Terep Százas céljába (Klebelsberg Kuno Ált. Isk.) szállítjuk. A busz használata rajtszám felmutatásával ingyenes.

 

Útvonal ellenőrzés

Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos. A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a résztvevők áthaladását.

 

Rajtszám viselése

A verseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot módosítani, vagy letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, módosítja vagy nem látható módon viseli, az befejezte a versenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.

 

Frissítés

Terep Százas: 7.2, 17.2, 26.4, 33.1, 40.6, 51.8, 60.3, 75, 84.2, 93.2 km-nél és a célban 100.2 km-nél.

Terep Ötvenes: 7.2, 17.2, 26.4, 33.1, 40.6 km-nél és a célban, 51.8 km-nél.

 

A frissítő állomásokon vizet, kólát, izo italt, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt,olivabogyót, pékárut, sajtot, sós és édes kekszet, csokit, sót vehetnek magukhoz a résztvevők. A Terep Százason 51.8 és 75 km-nél, a Terep Ötvenesen 51.8km-nél  a célban zöldség levest adunk.

A Terep Százas céljában minden résztvevő számára meleg ételt biztosítunk.

A frissítő állomásokon ( kivéve Zsíros-hegy és Piliscsaba)  műanyag poharak nem lesznek. Ezért ajánljuk, hogy hozz magaddal a saját poharadat, kulacsodat stb.

 

Egyéni frissítőket az alábbi pontokra szállítunk: Klastrompuszta (26,4 km) és Pilisszentlászló (51,8 km és kb. 75 km). Ezekre a pontokra csak frissítők és könnyű csomagok (fejlámpa, esőkabát, stb.) szállítását vállaljuk, kizárólag az általunk biztosított tasakban.  (Terep Százas: Klastrompusztára és Pilisszentlászlóra 1-1 db 250 x 350 mm méretű tasak.Terep Ötvenes: Klastrompusztára 1 db 250 x 350 mm méretű tasak. Pilisszentlászlóra pedig 1 db 300 x 500 mm méretű tasak.) A tasakot a rajtcsomagban találjátok majd. Egyéb csomagot nem tudunk kivinni. A ponton hagyott csomagokat a pont zárása után szállítjuk be a célba!!!

 

Környezetvédelem

A környezet védelmében,  műanyag poharat a frissítő pontokon nem használunk. A frissítő pontokon csomagolt ételt, italt a résztvevők nem kapnak. A verseny során keletkezett szemetet szelektív hulladékgyűjtőbe helyezzük.

 

Tisztálkodási lehetőség, masszázs

A  résztvevők számára a Terep Százas céljában zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, valamint ingyenes masszázst, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.

 

Egészségügyi ellátás, elsősegély

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

 

Felelősség

A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Terep Százas és a Terep Ötvenes  nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

 

A verseny etikája

Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!

Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted!

Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!

Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet, és ne térj le a kijelölt útról!

Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!

 

 

 

Diszkvalifikáció

Kizárható a versenyből az a résztvevő aki:

- nem viseli a rajtszámot, azt letakarja, vagy módosítja,

- ellenőrzőpontot kihagy,

- nem a megadott útvonalon halad,

- bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz,

- versenyen kívüli személy kiséretét igénybe veszi,

- személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül,

- hivatásos segítőt vesz igénybe,

- szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba,

- doppingol,

- nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,

- szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,

- sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket.

 

 

 

Óvás

Óvást a célba érés után 1 órán belül, írásban lehet benyújtani a rendezőknél. Az óvás díja 5000 Ft.

 

 

Szerzői jogok

A versenyen a résztvevőkről fényképek, videó-felvételek készülhetnek, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.