5vös 5km futóverseny


Tavasszal és Ősszel az ELTE Campuszon

A XX. verseny időpontja

2011. május 12-én, csütörtökön, délután 5 óra 5 perckor


REGISZTRÁCIÓ:   az új honlapon    

INFORMÁCIÓ:   PLAKÁT ,     pólók ,   eredmények  


NEVEZÉS:   ELTE TTK Hallgatói Iroda, Pázmány Péter sétány 1/A, Északi Tömb, és az az új honlapon
Nevezési lap   [rtf]   [html]   Csoportos nevezési lap   [rtf]   [html]


KATEGÓRIÁK:  
Abszolut kategória
      mindenki indulhat! díjazás: érem: 1. - 3. ffi/női, póló: 1. - 100., tárgyjutalom: minden befutó között sorsolás alapján!, pénz: pályacsúcs esetén ffi/női.
Egyetemi-főiskolai Karok versenye
      csapat-kategória, jelentkezés a kategóriába: a tagoknak egyénileg kell nevezni, és a nevezésnél az egyetemet és a Kart meg kell adni. Egy csapat 3 tagból áll. A versenyben a legjobb időt futó 3 diák időeredményét összeadjuk, akik azonos kart adtak meg, és ezt hallgató esetén a rajt előtt vagy után diákigazolvánnyal igazolták, majd az összidő alapján állítjuk sorrendbe a karokat. díjazás: "Leggyorsabb Kar" feliratú kupa és vándorserleg az elsőnek, oklevél 1. - 3. -nak.
Középiskolások versenye
      egyéni kategória, jelentkezés a kategóriába: egyéni nevezés mellett a diákigazolvány bemutatásával, díjazás: érem 1. - 3. ffi/női.
Budapesti Egyetemista kategória
      egyéni kategória, jelentkezés a kategóriába: egyéni nevezés mellett, nappali tagozatos diákigazolvány bemutatásával, díjazás: érem 1. - 3. ffi/női.
ELTE hallgató
      egyéni kategória, jelentkezés a kategóriába: egyéni nevezés mellett a nappali tagozatos ELTE-s diákigazolvány bemutatásával, díjazás: érem 1. - 3. ffi/női.
ELTE oktató, dolgozó
      egyéni kategória, jelentkezés a kategóriába: az ELTE-n közalkalmazotti státuszban álló oktatók és dolgozók jelentkezhetnek ebbe a kategóriába, a tanszék nevét, és a beosztást meg kell adni. A tanszékeken kutató nem közalkalmazott vendégkutatók, ösztöndíjasok (külföldiek és magyarok) is nevezhetnek ebben a kategóriában. bemutatásával, díjazás: érem 1. - 3. ffi/női.
Legsportosabb Tanszék
      csapat-kategória, jelentkezés a kategóriába: a csapat tagjainak egyénileg kell nevezni, és nevezéskor a tanszék nevét meg kell adni. díjazás: az első helyezettnek Kupa. A tanszék megjelölésével benevezett közalkalmazott oktatók vagy dolgozók és a tanszéken dolgozó témavezetővel rendelkező doktoranduszok (a védés napja később van, mint a verseny napja) közül a célba 40 percen belül beérkezett versenyzők száma alapján állítjuk sorrendbe a tanszékeket. Az első kapja a kupát. Holtverseny esetén a jobb összidő dönt.
Legsportosabb Cég
      csapat-kategória, jelentkezés a kategóriába: a csapat tagjainak egyénileg kell nevezni, és nevezéskor a Cég nevét meg kell adni. díjazás: az első helyezettnek Kupa, tíz induló felett minden cégnek oklevél. A céges csapattagsággal nevezett és a célba 40 percen belül beérkezett versenyzők száma alapján állítjuk sorrendbe a cégeket. Az első kapja a kupát.
Legsportosabb ELTE-s család
      2 fős csapat-kategória, jelentkezés a kategóriába: A családi kategóriát a rajtszám átvételekor külön be kell jelenteni! Egyébként a család tagjainak egyénileg kell nevezni, és tanszéki vagy céges csapatokban is tagok lehetnek. díjazás: az első helyezettnek Kupa, többieknek oklevél. kritérium: A családi csapat követelményei: a 2 fő közül az egyik a másik gyermeke kell legyen (szülő+gyerek), és az egyik ELTE közalkalmazott vagy ELTE diákigazolvánnyal rendelkező nappali tagozatos hallgató. A család két tagjának futásidejét átlagoljuk, ez alapján állítjuk sorrendbe őket.

ÚTVONAL:   [térkép]  [mozi]   leírás:

Rajt: Északi Tömb, Kémia Porta elől, 17 óra 5 perckor
A pálya az Egyetemi körúton halad a Déli Tömb fele, annak megkerülésével a Pázmány Péter sétány kerékpárútján észak fele. Az Északi Tömb utáni parkoló előtt közvetlenül balra az Egyetemi körútra, majd a Warga László utcáig egyenesen,
ott jobbra a Bogdánffy Ödön utcáig a bal oldali járdán. A sarkon balra a Bogdánffy Ödön utcára, majd a járdán végig a Neumann János úton egyenesen a Duna felé, végig a járdán. A Pázmány Péter sétányhoz érve balra a kerékpárútra kell kanyarodni, majd ezen az Egyetemi Körútig kell futni, ahol még a járdán balra a körútra fordulva azon végig a fordítóig.
A fordítónál a rajtszámokat ellenőrzik, ezért a rajtszámokat a mellkas fölé jól láthatóan kell feltűzni. A fordító a Mindenszentek Temploma közelében lesz, és ott 180°-ot fordulva a túloldali (Duna felőli) járdán kell visszafutni az Egyetemi Körúton az Informatika épület mellett a Déli Tömbig (az első kis-körrel mostantól azonos pályán). A Déli Tömböt elhagyva a járdán balra az épületek mellett közvetlenül a műkövön kell futni (ez új), majd az Északi Tömb sarkánál a parkoló előtt balra a Kémia Porta felé.
Cél: a Kémia Porta előtti téren felállított célkapu

Szerzők - térkép: Zentai László IK Térképtudományi Tanszék, mozi: Hajdú Gábor végzett programozó matematikus


PÁLYACSÚCSOK

abszolut férfi:

Berecz Lajos

Mezőturi SE

2009 tavasz

14:45

abszolut női:

Tóth Lívia

 

2009 ősz

16:58

diák férfi:

Szabó Gábor

ELTE biológia-környezettan szakos

2004 tavasz

15:43

diák női:

Fuchs Renáta

Szigeti u. Ált. Isk.

2008 tavasz

17:36

oktató férfi:

Károlyi Gyula

ELTE TTK Algebra és Számelmélet Tszk.

2000 tavasz

18:40

oktató női:

Huszár Ágnes

ELTE PPK Testnevelés Tanszék

2008 ősz

22:32

doktorandusz férfi:

Bérdi Márk

ELTE PPK Pszichológia Tanszék

2009 tavasz

17:35

doktorandusz női:

Fröhlich Georgina

SOTE Doktori Iskola

2007 ősz

24:32

családi:

Székely-család

ELTE dolgozó+fia

2009 ősz

20:15 (átlag)