.

Kedves Sportbarátok!

Idén is – immáron negyedik alkalommal szervezünk Etyeken futófesztivált. Eddigi hagyományainkat megtartva ismét három távon indítunk futókat, viszont hagyományainkkal ellentétben teljesen más helyszínen rendezzük az eseményt, mint korábban.  Az idei rajt-cél pont a Molnár Béla Sportcentrum (focipálya) lesz, ahonnan az időmérő berendezés chip-leolvasóján átfutva vághattok neki a kívánt távoknak. Az időmérés tehát chipes rendszerű lesz (rajtszámos típusú), és mindhárom távot érinti. A középtáv és hosszútáv áthalad a Korda Stúdió végén húzódó New York Streeten, majd a Borgia díszletei mellett folytatja az utat. Ez az idei legnagyobb meglepetésünk, amit a Korda Stúdió rendkívül pozitív hozzáállásának is köszönhetünk. A rövidtávosok szintén nem maradnak ki  a Korda Stúdió nyújtotta lehetőségekből, ugyanis valamennyi valódi futórajtszám egyben ingyenes, aznapi belépő a Stúdió területére. A kísérők és a 4. Etyeki Vesszőfutásra idelátogató vendégek kedvezményesen vehetnek részt egy április 27-istúdiólátogatáson.

A távokról röviden:

§  A legrövidebb táv sem lesz könnyű, hiszen az Öreghegyre vezető úton kell felszaladni egészen a Kilátóig, majd óvatosan visszaereszkedni a focipályához. Három kilométerből tehát ezerkétszáz méter lesz emelkedő, a többi egyenes vagy lejtős terep.

§  A középtáv igazi csemegének ígérkezik. Az Öreghegyi-pincesoron felvezető dűlőutat követően irány a Korda Stúdió (kemény emelkedő, földúton). 3.3 km-nél ráfordultok a stúdióba vezető aszfaltútra, majd egy teljes kilométert nyomtok odabent.  4.2 km megtételét követően New Yorkba érkeztek, azután újra Etyeken futtok tovább. (Ehhez a történethez semmi köze az UFOk-nak). Visszafelé érintitek a kilátót, majd gyors süllyedéssel érkeztek az Öreghegyi útra. 200 méter és célba értetek. Ha kíváncsiak vagytok a tervezett útvonalra, akkor az alábbi linkre kattintva megtekinthetitek! >>>>>>>KÖZÉPTÁV

§  A hosszútáv  - nagyjából 11 kilométer – szintén fantasztikus futóterep. A középtávosokkal azonos útvonalon indulnak, azonban a Korda Stúdiót elhagyva további hat kilométert tesznek meg, míg újra a focipályához érnek. Eközben változatos, de inkább lejtős terepeket futhatnak be, és megcsodálhatják a falu felé vezető szőlőligeteket, présházakat. E táv befutását még egyszer megejtjük, de addig is nézzétek meg az előzetes futóterepet. Csak útbaigazításként mondom el, hogy teljesen fordítva kell érteni az útvonalat. A térkép kisebb finomításokkal, de ez lesz. Amint teljesen pontos GPS jellel rendelkezem, azonnal cserélem a szöveget, linket! >>>>> Hosszútáv

Versenyről, és egyéb információink:

§  Start: 10 óra – 10 órától szakaszosan indítjuk a távokat

§  Rajtszámfelvétel: verseny napján, két órával a verseny előtt vehetitek fel a chippel ellátott rajtszámot!

§  Konferanszié: Rókusfalvy Pál lesz

§  Eredményhirdetés: 3/4 12 – 12 órakor lesz a sportpályán. Ez a befutók sebességétől is függ.

§  Díjazás: valamennyi táv első három helyezettjét nemekre bontva díjazzuk. A legidősebb és legfiatalabb futónkat, valamint az etyeki indulókat kategóriánként és nemekre bontva jutalmazzuk.

§  Tombola: idén is tervezzük

§  Célba érkezéskor kapjátok (avagy ajándékaink): CBA Prima (Etyek) befutócsomag (frissítővel), Etyektejmeglepetéscsomag, szponzoraink és a futóegyesület közös meglepetése az etyeki gyerekek számára (18 éves korig), és ugyancsak lelkes etyeki sportbarátok szponzorálta virsli-kenyér-mustár

§  WC, átöltözési lehetőség: sportpálya

§  Pályabiztosítás lesz: az egyértelmű helyeken szalagok, táblák, csomópontokon irányító emberek, főutakon polgárőrök és rendőrök segítenek. Orvos lesz.

§  Frissítőpontok: nem lesznek, tehát a hosszútávosok – ha kell – frissítőt vigyenek magukkal

§  Parkolás: a pálya környékén, a Kresz szabályoknak megfelelően parkolhattok. Nagyobb közparkoló kialakítása folyamatban. Ezzel kapcsolatos híreket az Etyeki Vesszőfutás facebook oldalán teszünk közkinccsé.

§  Rajtszám jogosítvány: a versenyen részvevő (regisztrált és chippel mért) futók rajtszáma április 27-re egyben ingyenes belépő a Korda Stúdióba.  (A kedvezményes belépésről, a belépés mikéntjéről, szurkolásról, fotózásról még tárgyalunk. A friss hírekről honlapunkon és facebook oldalunkon  számolunk be.) A rajtszám további ingyenes kedvezményekre is feljogosítja használóját! (pl. egy pohár bor vagy szörp a versenyt támogató pincék egyikében, sajtvásár stb.) A teljes listát rövidesen megjelenítjük. Addig is türelmeteket kérjük!

Nevezési hozzájárulás, az árak kategóriákra bontva:

§  etyeki gyerekek (18 éves korig): 400 forint

§  Etyeki felnőttek: 1000 forint

§  Nem etyeki gyerekek: 1000 forint

§  Nem etyeki felnőttek: 2000 forint

Nevezés: 

1.     Személyes nevezés – Pető Alíznál és Máté Krisztinánál Etyeken, az iskolában

2.     Online-nevezés ( a lenti regisztrációs űrlap kitöltésével kezdődik):

§  1. regisztrációs űrlap kitöltése – Töltsd ki, és küldd el! A válaszlevélben benne lesznek a hozzájárulás mértékének kategóriái, az Etyeki Futók Egyesületének számlaszáma, és a közleményrovat kitöltése, nehogy valamit elfelejts!

§  2. Átutalás: a regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha a nevezési hozzájárulás is megérkezik. Amennyiben nincs átutalás, úgy a regisztráció is érvénytelenné válik.

§  3. Online nevezés határideje: április 14. vasárnap

§  4. Online nevezés feltétele: valamennyi nevezést külön-külön regisztrációs űrlap kitöltésével fogadunk el. (Ne küldj több nevezést egy regisztrációval, mert nem tudjuk rögzíteni a pontos adatokat!) Amennyiben ezzel kapcsolatban mégis kérdésed lenne, úgy írj nekünk a vesszofutasnevezes@index.hu email címre.

§  Számlaszámunk a következő:  58300048-12006010 (Buda Takarékszövetkezeti Hitelintézet)

§  Legfontosabb!!!: Helyszíni nevezést nem fogadunk el!

§  Ugyancsak fontos: 1000 főnél lezárjuk a regisztrációt. Több versenyzőt nem indítunk! Megértéseteket köszönjük!

Ne feledd: regisztráció: április 14-ig

Ne feledd: regisztráció: április 14-ig

Támogatás:

Szívesen veszünk – és nagyon megköszönünk minden anyagi támogatást. Amennyiben lehetőséged van rá, kérlek olvasd el Támogató oldalunkat! >>>>> ITT

Facebook és a friss információk, képek:

Szinte naponta frissítünk facebook oldalainkon. Új honlapbejegyzésekről is ott olvashatsz először, hacsak nem magán a honlapon. Ezért, ha kíváncsi vagy, akkor lépj fel mindkét Facebook profilunkra, és lájkold őket. A versenyinformációkon kívül további hasznos tudnivalókkal is gazdagabb leszel. Könnyebbség gyanánt a linket megosztom most Veled is. Íme: