Az Arad Megyei Futóverseny és Félmaraton

Szervezők: az Arad Megyei Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Kulturális Központ és a Experienţa Multisport Sport Klub
AMKK székhely: George Bariţiu u., 16 szám, Telefon: 0357405386
www.cros-semimaraton.ro, e-mail crossemimaraton@gmail.com
Célkitűzés: az egészségre nevelés futás általi támogatása
Az „Arad megyei futóverseny és félmaratonelnevezésü esemény 3 versenyszámból áll: Félmaraton – 21,097 km, Futóverseny 6 km - Tömegfutás 1, Fútóverseny 1 km Tömegfutás 2.


Előzetes program
(a végleges változat a start elõtt 3 nappal lesz hozzáférhetõ)
Dátum: 2013 Junius 15.
A start helye: az Aradi Polgármesteri Hivatal, B-dul Revolutiei, 77 szám

Időpontok:
Félmaraton:
- 08:40-ig – A résztvevõk gyülekezése a startpontnál;
- 09:00 – Start;
Futóverseny 6 km - Tömegfutás 1
- 11:40-ig – A résztvevõk gyülekezése a startpontnál;
- 12:00 – Start;
Futóverseny 1 km - Tömegfutás 2
- 13:30-ig – A résztvevők gyülekezése a startpontnál;
-14:00 – Start

A végén: Az önkéntesek fútóversenye
A dijkiosztó ünnepség külon mindegyik verseny befejezésénél fog megtörteni.


Startcsomag felvétele:
A startponthoz közel biztositunk egy titkárságot ahonnan a startcsomagot fel lehet venni 2013 Junius 13.-án és 14.-én, 10 -18 óra között . Ennek cime: az aradi "Aurel Vlaicu" egyetem fõépülete, Arad, B-dul Revolutiei, 77 szám (az Aradi Polgármesteri Hivatal mellett).

A startcsomagot személyazonossági bizonyitvány alapján lehet felvenni, kiskorú gyermek esetén valamelyik szülõ teheti ezt meg.
A félmaraton startcsomagja a következõket tartalmazza: rajtszám, időmérő csip, zsák és hivatalos póló. A tömegfutás startcsomagja egy rajtszámot tartalmaz.

Csak a félmaratonhoz benevezett versenyzök a startcsomagot 2015 Junius 15.- én is felvehetik, reggel 7 és 8 óra között a startponthoz közel biztositott titkárságtol. Ennek cime: az aradi "Aurel Vlaicu" egyetem fõépülete, Arad, B-dul Revolutiei , 77 szám (az Aradi Polgármesteri Hivatal mellett).
A nagy forgalmat elkerülendõ és azt hogy esetlegesen kicsusszanak az idõbõl, azt tanácsoljuk hogy a startcsomagot vegyék fel 2013 Junius 13.-án és 14.-én (10-18), főleg ha aradiak és önöknek is könnyebb. Előre is köszönjük a megértést !

Tehnikai megbeszélés: A tehnikai megbeszélés mely tartalmazza az útvonalra és a félmaratonra jellemző részleteket, 2013 Junius 14.-én, 18.00 órakor az aradi "Aurel Vlaicu" egyetem fõépületében, Arad, B-dul Revolutiei , 77 szám (Aradi Polgármesteri Hivatal

Öltözõ 2013 Junius 15.-ére:
Átöltözéshez és személyes tárgyak megőrzéséhez biztositunk egy termet az aradi "Aurel Vlaicu" egyetem főépületében. Ugyancsak ott található egy mellékhelység mely a nap folyamán használható.

Arad látogatás:
Az ARAD MEGYEI FÚTÓVERSENY ÉS FÉLMARATON esemény alkalmából szeretnénk meghivni Arad rövid látogatására. Az érdeklődőkkel való találkozás 2013 Junius 14.-én 17:00 órakkor lesz, az Aradi Polgármesteri Hivatal elõtti téren.
Az útvonal a következõket tartalmazza: - séta a Maros partján (A podgoria és az Aradi Polgármesteri Hivatal között) - A futóverseny egy része 6 km és félmaraton; - megállás az Aradi Kultúrpalota elõtt; - megállás a "Ioan Slavici" szinház elõtt; - megpihenés az Avram Iancu téren és a Reconcilierii parkban; - megpihenés az aradi viztoronynál; Megtisztelve éreznénk magunkat ha részt vennének a mi kis "Isten hozott" sétánkon városunkban. A séta megszervezéséhez szükségünk van a részt venni kivánók létszámára. Tehát, ha szeretnének részt venni a mi kis túránkon, kérjük küldjenek egy e-mail-t a crossemimaraton@gmail.com cimre, melynek tárgya "látogatás".

A futóversenyek útvonalai:
Félmaraton: Aradi Polgármesteri Hivatal – B-dul RevoluţieiStr. Nicolae GrigorescuMarospart –Európa Park - Mikalakai országúti híd– Str. Eugen Popa – körforgalom – Str. CetăţiiDecebal híd– Marospart– Kultúrpalota – Str. Xenopol – Aradi Polgármesteri Hivatal – ezt az útvonalat háromszor kell körbefutni;
• Tömegfutás 1 - Futóverseny 6 km: Aradi Polgármesteri Hivatal – B-dul Revoluţiei Str. Nicolae GrigorescuMarospartMikalakai országúti híd – Str. Eugen Popa – körforgalom – Str. CetăţiiDecebal híd – Marospart – Kultúrpalota – Str. Xenopol – Aradi Polgármesteri Hivatal;
• Tömegfutás 2 - Fútóverseny 1 km: Aradi Polgármesteri Hivatal – B-dul Revoluţiei – Aradi Állami Színház – B-dul Revoluţiei – Aradi Polgármesteri Hivatal;

A részvétel feltételei:
Félmaraton:
Erre a versenyszámra azok a személyek iratkozhatnak fel, akik 2013 Junius 15.-ig betöltötték a 18. évüket.
Feliratkozni a www.cros-semimaraton.ro honlapon lehet 2013 Junius 5.-ig, 15:00 óráig.
Az időmérés egy a rajtszámban vagy a versenycipőben elhelyezett chippel történik;
Az útvonal lefutására rendelkezésre álló idő: 4 óra;
Feliratkozásokat 300 résztvevőig fogadunk el.

A nevezési díj 45lei / 10 euro. A nevezési díjat banki átutalás esetén a következő bankszámlára kérjük befizetni ( a következő reszletekel: “ Félmaraton - Név, Keresztnév”):

Asociaţia Clubul Sportiv Experienţa Multisport
IBAN Lei: RO42BTRLRONCRT0092365502 Banca Transilvania Arad
IBAN Euro: RO42BTRLRONCRT0092365502 Banca Transilvania Arad
CIF: 31021976
Cod SWIFT: BTRLRO22

Nevezési díjat nem térítünk vissza! A feliratkozás után 7 napon belul kérjük befizetni a nevezési díjat.

A startcsomag a következőket tartalmazza:
Indulás előtt: rajtszám, időmérő chip, egy tároló zsák;
A verseny folyamatán belül: orvosi felügyelet, frissítés;
A verseny befejezése után (azok számára akiknek sikerült lefutni a távot): e-mailben elküldött részvételi emléklap vagy kézben átadott, érem, hivatalos póló.

Minden feliratkozott résztvevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy saját felelősségére fut. A szervezők nem vonhatók felelősségre a verseny idején bekövetkezett esetleges balesetekért és/vagy károkért.
Továbbá, minden feliratkozott személy a feliratkozással egyidejűleg beleegyezik abba, hogy a szervezők vagy meghatalmazottjaik saját arculatukkal jelenjenek meg az esemény folyamán, valamint, hogy e-mailben küldhessenek információkat a versennyel kapcsolatban (újdonságok/newsletter). A fentiekre vonatkozó eredeti nyilatkozatot a startcsomag kézhezvételekor kell aláírni.

Feliratkozás a Tömegfutás 1. futóversenyre - 6 km
Erre a versenyszámra azok a személyek iratkozhatnak fel, akik 2013 Junius 15.-ig betöltötték a 14. évüket.
A feliratkozás ingyenes.
Minden feliratkozott résztvevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy saját felelősségére fut. A szervezők nem vonhatók felelősségre a verseny idején bekövetkezett esetleges balesetekért és/vagy károkért.
Továbbá, minden feliratkozott személy a feliratkozással egyidejűleg beleegyezik abba, hogy a szervezők vagy meghatalmazottjaik saját arculatukkal jelenjenek meg az esemény folyamán, valamint, hogy e-mailben küldhessenek információkat a versennyel kapcsolatban (újdonságok/newsletter). A fentiekre vonatkozó eredeti nyilatkozatot a startcsomag kézhezvételekor kell aláírni, kivéve a kiskorú résztvevőknek. A kiskorúak esetében a feljebb említett szempontok a szülök közös beleegyező nyilatkozatában találhatók.
Feliratkozni a www.cros-semimaraton.ro honlapon lehet 2013 Junius 11.-ig, 15:00 óráig.
A kiskorú résztvevők esetében pótlólag a honlapon való feliratkozás mellé szükséges a szülők beleegyezése is, egy erre vonatkozó nyilatkozat aláírásával. A nyilatkozatot az egyik szülő vagy tanár adhatja le a AMKK székhelyén naponta hétfőtől péntekig 12:00 és 15:00 óra között, egészen 2013 Junius 11.-ig, ezáltal válik a feliratkozás érvényessé.
Az útvonal lefutására rendelkezésre álló idő: 1,5 óra.

Feliratkozás a Tömegfutás 2. futóversenyre - 1 km
Ez a versenyszám nincs életkorhoz kötve, a kiskorúakra vonatkozó előírások alább vannak feltüntetve.
A feliratkozás ingyenes.
Minden felnőtt feliratkozott személy a saját felelősségére fog futni;
A szervezők nem vonhatók felelősségre a verseny idején bekövetkezett esetleges balesetekért és/vagy károkért.
Továbbá, minden feliratozott személy a feliratkozással egyidejűleg beleegyezik abba, hogy a szervezők vagy meghatalmazottjaik saját arculatukkal jelenjenek meg az esemény folyamán, valamint, hogy e-mailben küldhessenek információkat a versennyel kapcsolatban (újdonságok/newsletter).
A fentiekre vonatkozó eredeti nyilatkozatot a startcsomag kézhezvételekor kell aláírni.
Feliratkozni a www.cros-semimaraton.ro honlapon lehet, 2013 Junius 11.-ig, 15:00 óráig.
Az útvonal lefutására rendelkezésre álló idő: 30 perc

Kiskorúak estében (akik még nem töltötték be a 18. évüket 2013 Junius 15.-ig), a következőket pontosítjuk:
A feliratkozáshoz szükséges a szülők beleegyezése is, egy erre vonatkozó nyilatkozat aláírásával.
A nyilatkozatot az egyik szülő vagy tanár adhatja le a AMKK székhelyén naponta hétfőtől péntekig 12:00 és 15:00 óra között, egészen 2013 Junius 11.-ig, ezáltal válik a feliratkozás érvényessé.
A 10. évüket be nem töltött kiskorúakat egy szülő/felnőtt kíséri a futásban, ez a kísérő is feliratkozhat a versenyre és kaphat egy rajtszámot.
A startcsomag felvehető a jelentkező személyazonossági igazolványa alapján, vagy az egyik szülő személyazonossági igazolványával, ha a kiskorúnak még nincs személyazonossági igazolványa.

A startcsomag a 6 km és 1 km tömegfutásra a következőket tartalmazza:
Indulás előtt: rajtszám
A verseny befejezése után (azok számára akiknek sikerült lefutni a távot): részvételi emleklap, érem.

Ellenőrzési pontok, számok:
Az ellenőrzési/ közbülső pontok az útvonalon lesznek elhelyezve; azok a versenyzők, akik nem érintik ezeket a pontokat, kizárásra kerülnek a versenyből.
A versenyzők kötelesek a rajtszámot elöl, jól láthatóan viselni.
Tilos a chip vagy a rajtszám megváltoztatása! Ilyen esetben a versenyző a közbülső/befejező pontoknál nem lesz regisztrálva, és kockáztatja a versenyből való kizárást.

Büntetések amik kizárják a versenyböl:
Kihágások, amelyek kizáráshoz vezethetnek:
- a megállapított és kijelölt útvonal be nem tartása, vagy az útvonaltól való eltérés;
- egy ellenőrzési pont elkerülése;
- a rajtszám elveszítése;
- részvétel az elöl, láthatóan elhelyezett rajtszám nélkül;
- bármilyen közlekedési eszköz igénybevétele a verseny ideje alatt;
- a megadott határidők túllépése;
- szemetelés vagy sporteszközök elhagyása az útvonalon;
- oda nem illő viselkedés a többi versenyzővel, a közönséggel, a szurkolókkal, a szervezőkkel, a partnerekkel, az önkéntesekkel szemben;

Gépkocsik közlekedése:
Tömegfutás
2. - 1 km: a verseny idejére a gépkocsik közlekedését a megadott útvonalon leállítják;
Tömegfutás 1. - 6 km, félmaraton: az útvonal tartalmaz egy rövid szakaszt, amely műútakkal esik egybe, vagy műútakat keresztez. Ezeken a helyeken a közlekedés teljesen/részlegesen le lesz állítva, vagy védőkorlátok lesznek felállítva a versenyzők oltalmazására (Kultúrpalota – Str Xenopol - Aradi Polgármesteri Hivatal – B-dul Revoluţiei Str. Nicolae Grigorescu – le a Mikalakai országúti hídról – fel a Decebal hídra);

Helyezések és részvételi bizonyítvány:
A félmaraton helyezései hozzáférhetőek lesznek az esemény befejezése után a következő honlapon: www.cros-semimaraton.ro . A 6 km tömegfutásnál egy teljes helyezési lista fog készlüni.
Az esemény befejezése után minden versenyző e-mailben kap egy részvételi bizonyítványt vagy a verseny végen lesz kézbesitve.

Ruhatár/személyes tárgyak tárolása:
A start/érkezés övezetben a versenyzõk átöltözhetnek az erre a célra létesitett helyeken, személyes tárgyaikat saját felelõsségükre tárolhatják a rajtszámmal ellátott zsákban, melyet a szervezõk bocsájtanak rendelkezésükre.

Illemhelyek:
Az útvonalon legalább két helyen ökologikus illemhelyek lesznek elhelyezve.

Hidratálási pontok:
Ezek a pontok legalább két helyen lesznek az útvonalon, itt legalább víz és gyümölcs lesz hozzáférhető.

Fényképek:
Az eseményt követően a résztvevők a www.cros-semimaraton.ro honlapról tölthetik le a versenyt bemutató fényképeket.

Díjazás:
A félmaraton és a 6 km tömegfutás az abszolút győztesei közül 1-3. helyezett kerül díjazásra, férfiak és nok. A félmaraton és a 6 km tömegfutás díjazását ajándékok és oklevelek képezik.

A különböző kategóriáknak megfelelő díjak ajándékokból és oklevelekből állnak.
A félmaratonnál a megfelelő férfi és női korosztályok külön-külön, a következők:
- 18 – 30 év;
- 30 – 40 év;
- 40 – 50 év;
- 50 – 60 év fölött;

Az összes 1 km tömegfutás résztvevőknek egy részvételi bizonyítványt meg egy érmet fogunk kézbesiteni.

Különdíjakban részesülnek:
- felügyelők: az 3 első személy (tanárok, edzők, mentorok, stb.) aszerint, hogy összesen hány kilométert futottak le azok a versenyzők, akik őket felügyelőként tüntették fel és az első 3 személy a legtöbb regisztrált aktiv képviselővel;
- az eseményen képviselt oktatási intézmények: az első 3 oktatási intézmény, melynek képviselői a legtöbb kilométert futották le és az első 3 oktatási intézmény a legtöbb regisztrált aktiv képviselővel;
- a versenyben képviselt szervezetek/jogi személyek (cégek/társulások/intézmények/klubok): az első 3 helyezett szervezet/jogi személy,
melynek képviselői a legtöbb kilométert futották le és az első 3 helyezett szervezet/jogi személy a legtöbb regisztrált aktiv képviselővel;
Azonossági dij:
A rendezvény során dijat kapnak a leg ötletesebb futók is, a futó jelmez szempontjából is. Az azonossági lista a következő: szuperhős, mesehős, rajzfilm karakter, állat, indián, dák, romai katona, katona, herceg, hercegnő, pilóta, hajós kapitány, gyümölcs, stb. A választási lehetőségek nem merülnek ki ezzel a listával, a résztvevők kreativitását örömmel fogadjuk !
A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy ha a körülmények úgy kívánják, akkor leállítsák a versenyt. Az „Arad megye futóversenye és félmaratonja” elnevezésű esemény és a feljebb közzétett ideiglenes feltételek módosulhatnak/javulhatnak meghirdetésük után, a létrejövő partnerségek függvényében, megtartva a meghirdetett versenyeken való ingyenes részvételt.
www.cros-semimaraton.ro