IX. Latyakfutás
2013. február 23. (szombat)

Ózdi győzelem, kövesdi dobogósok a Latyakfutáson

Ismét megrendezték a Latyakfutást Bogácson, Cserépfaluban és Bükkzsércen. Idén rászolgált nevére a szabadidős rendezvény.

Borongós időben rendezték az idei Latyakfutást. A mintegy hatvan főt számláló mezőny a borozók elől indult a műúton, majd Bükkzsércen elfordulva az erdők és a szőlők alatt tért vissza Bogácsra. Hamarabb indultak a gyengébb futók, illetve a túrázók, később pedig a profi mezőny. és utóbbiak értek be hamarabb. Egy órára sem volt szüksége a 14 kilométeres táv teljesítéséhez az első 4-5 helyezettnek, a mezőny vége pedig egy és háromnegyed órán belül célba ért. Miután mindenki áthaladt a cél felirat alatt, a Jurta Kempingben ülhetett le, kapott egy kis zsíros kenyeret és teát, majd pedig a Termálfürdő jóvoltából a medencékben pihenhette ki a fáradalmakat. A legjobbak és a különdíjasok bogácsi szuvenírt kaptak.

A Latyakfutás 2013 helyezettjei:
1. Nagy Róbert, Ózdi Teknőc Futó Club 0:56:59 ó
2. Juhász Benjámin, Mezőkövesdi Triatlon Egyesület 0:57:56 ó
2. Pap Csilla, TFSE 0:58:18 ó

4. Bertha Gábor, 6. Takács András

Különdíjak:

A legmesszebbről érkező résztvevő: Fenyővári Attila, Pellért
Legfiatalabb lány: Pető Katalin, METRI
Legfiatalabb fiú: Csörgő Péter, METRI
Legidősebb nő: Horváth Gáborné, Ózdi Teknőc FC
Legidősebb férfi: Kovács Attila, Zöld Sportok Clubja, Miskolc
A legtöbb versenyző: Debreceni Rendőr Sportegyesület

 

A helyezettek mondták:

Nagy Róbert: A saját tempómat igyekeztem menni. Az elején, a szembe szeles aszfaltos részen felmértem az erőviszonyokat, együtt mentünk. Igyekeztem ott jó időt menni, mert tudtam, hogy a saras rész kevésbé lesz futható, nehéz ott pozíciót szerezni. Nézni kellett előre, hogy az út melyik részén lehet haladni. Bejött a taktika, vezettem, sikerült megnyerni a futást, bár nem verseny volt.

Juhász Benjámin: A helyezésemmel és az időeredménnyel is teljesen elégedett vagyok. Próbáltam az élmezőnnyel menni, Csillával, Gáborral és Takival álltunk össze, kicsit lemaradtunk az elsőtől. Gábor iramot váltott, én Csillával mentem tovább, Bandi lemaradt, Gábor az emelkedőn kifulladt, én pedig a sáros részen ott hagytam Csillát. Szerettem volna befogni Nagyot, de nem lehetett, talán jövőre. Ha hosszabb a táv, akkor sem értem volna be, az iramot tartani tudtam vele, de közeledni nem tudtam hozzá.

Pap Csilla: Igazából a jövő heti fedett pályás OB-ra készülök most, s ez a mai nap pihenő lett volna, de mindig jó és baráti itt a hangulat, nem szívesen hagytam volna ki. Harmadjára vettem részt a Latyakfutáson, egyre rövidebbnek tűnik ez a verseny, talán megszoktam, vagy már sokat futottam. Élvezem a pályát, a pocsolyák kerülgetését.

Bajzát László szervező: Idén nagyon népes volt a mezőny, 56 futónk volt, s bár túra nem volt meghirdetve, jöttek ők is jó páran, s nekivágtak a 14 kilométeres nordic walkingnak. Köszönjük a három önkormányzat, a jurta Camping és a Bogácsi Thermálfürdő segítségét, vendéglátását. Ez a régi idők hangulatát idézte. Ez nem verseny, jöttek fiatalok, középkorúak is. nagyon örülök, hogy nem csak a környező településekről érkeztek résztvevők, de Pannonhalmáról, Pécs mellől, Székesfehérvárról és Debrecenből is. Több hivatásos tűzoltó és rendőr is érkezett Budapestről, Debrecenből, Ózdról. Fájt a szívem, hogy nem futhatok velük, ahogy a korábbi években tettem, de most szervező vagyok és csak szurkolhatok.

Forrás: www.kovesdisport.hu

További képek: Fenyővári Attila képei; Nyitrai Orsolya képei

 

 

Elérhetőségeink:

Bajzát László

Tel.: 06-20/397-3310
E-mail: lbajzi@gmail.com