VERSENYEK ABC-
ÉS
IDŐRENDBEN
VERSENYSOROZATOK
SPORTTUDOMÁNY
HÍREK
FACEBOOK

Dunaparti Futópartik | 2021

R: Esztergomi Futóművek






Júl.24.szo. DUNAPARTI FUTÓPARTIK - Kis-Duna stny. - R: Esztergomi Futóművek ~ TELIHOLDFUTAM 4-10km. kiírás eredmények A Dunaparti Futópartik versenyszabályzata

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait. A regisztrációval a versenyző elismeri, hogy egészségesen, saját felelősségére indul. Mind fizikálisan, mind mentálisan felkészült a választott távra, annak hosszával, nehézségeivel tisztában van. A regisztráció során elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, s azok az egyesület adatbázisában való tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
Hozzájárul továbbá, hogy a megadott email címre a rendezőség hírlevelet küldjön.
Nem megfelelő adatok közléséből, ill. hiányos megadásából adódó kellemetlenségekért a rendezőség semmilyen felelőséget nem vállal.
Nevezés:
- az előnevezés a nevezési díj átutalásával válik teljessé (kivéve ingyenes versenyeinket)
- a nevezési díjat a következő címre kérjük befizetni/utalni (kivétel SM):
számlatulajdonos:Esztergomi Futóművek ASE
számlaszám: 58600575-11185888
IBAN HU16 5860 0575 1118 5888 0000 0000
SWIFT/BIC kód: DTBAHUHB
közlemény: versenytáv/név/szül.év - több nevezésnél, ha a közlemény nem fér ki, küldd el emailben légy szíves
közlemény nélküli, beazonosíthatatlan utalásokat adományként kezeljük és köszönjük szépen :)

- ahol sávos nevezési díjak szerepelnek, ott nem a regisztráció, hanem a nevezési díj befizetésének időpontjára vonatkoznak;
- a nevezést követően visszaigazoló e-mailt automatikusan küldi rendszerünk - ha nincs visszaigazoló mail rövid időn belül, akkor az email címed elrontottad;
- a nevezési díj beérkezéséről további visszaigazolót nem küldünk; a beérkezett nevezések és a nevezési díjak jóváírása a honlapon, a rajtlistán nyomon követhető;
- a nevezési díjak könyvelése manuálisan történik a befizetés/utalást követő napokban;
- számlaigénylés: a számlázáshoz szükséges adatok elküldésével az esztergomifutomuvek@gmail.com címre
Nevezés lemondása, átadása:
- kizárólag emailben, az online előnevezés lezárásáig (esztergomifutomuvek@gmail.com), kivétel a félmaraton, ahol a versenyt megelőző vasárnap éjfélig;
- lemondás esetén a befizetett nevezési díjat 100 Ft kezelési költség levonásával visszautaljuk;
- lehetőség van a rajtjog átadására is a versenyt megelőző vasárnap éjfélig; ebben az esetben a visszaigazoló emailt küldjétek az esztergomifutomuvek@gmail.com címre és az átadó adatai mellett az átvevő adatait is tüntessétek fel;
Chip-infó:
- az Esztergom Trail és Ultra Trail, a Teliholdfutam és az Esztergom félmaraton versenyzői új, chipes rajtszámot kapnak, melyek csak az adott futamra érvényesek;
- a Dunaparti Futópartik előző futamain megvásárolt chipes rajtszám csak regisztrációval együtt jogosít fel indulásra és csak az ingyenes futamainkon;
- az elhasználódott, tönkrement rajtszámokat kérjük cseréljétek le;
- a jelenleg rendszerben lévő chipes rajtszámok 2018 év végéig használhatóak;
- az RFID chip(ek) a rajtszám hátoldalára ragasztottak, védőfóliával vannak ellátva;
- a chipet eltávolítani, összehajtani, biztosítótűvel átszúrni, letakarni tilos
A rajtszámot elöl, jól láthatóan kell viselni ! A nem megfelelő rajtszámviselésből adódó hibákért a rendezőség felelősséget nem vállal!
A nevezés és a chipes rajtszámok más személynek történő átadása regisztráció nélkül tilos.
A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő vagy egyéb, a versenyzőtársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek és még jól el is náspángoljuk őket (Borvidék félmaraton után szabadon).
A verseny útvonalain (kivétel Visit Esztergom) kötelező betartani a jobbra tarts elvet. A Vaskapu csúcsfutáson a részleges útzár, a Trailen a gyorsabb versenyző haladását elősegítendő, a többi futamon a „kör” miatt, mivel mindkét irányba haladnak futók. A félmaraton egyes, rövid szakaszain balra tarts elv követendő, ezeket mindenhol táblával jelezzük.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A versenyző tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárják a versenyből.
A Dunaparti Futópartik versenyútvonalai (szűk kerékpárút, kockaköves lejtő és emelkedő) sajnos alkalmatlanok a kerekesszékes és babakocsis versenyzésre.
Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
A Vaskapu csúcsfutás, az Esztergom Trail és a Visit Esztergom kivételével a többi futam útvonala árvíz esetén változhat.
A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja saját reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
korhatár:
- a Dunaparti Futópartik 10 km-es távjain: betöltött 10 év
- félmaratoni távon és a trail 17 km-es távján: betöltött 14 év, és 18 éven aluliaknak írásos szülői nyilatkozat
- a trail 28 és 56 km-es távján betöltött 18 év
Szintidők:
- a trail 16 km-es távján 2 óra 30 perc
- a trail 57 km-es távján 8 óra
- Visit Esztergom 3 óra
- Esztergom félmaraton 3 óra
- a Dunaparti Futópartik többi távján nincs szintidő
Elsősegély:
Az Esztergom Trail, a Teliholdfutam és az Esztergom félmaraton versenyek időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben, azonban a versenyzőknek figyelembe kell venniük, hogy a távolság és a terep jellege miatt a segítség érkezése időigényes lehet. Minden résztvevő köteles a saját, és a többi résztvevő testi épségére ügyelni, valamint szükség esetén segíteni bajba jutott sporttársának. A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállal.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet), időjárási problémák és/vagy biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést a megadott határidő előtt lezárják, ill. a versenyt megállítsák vagy a szintidőt módosítsák.